Top Class

Vitale managers bereiken samen topprestaties

Een heel jaar lang is de top van de berg de metafoor die leidt tot professionele topprestaties. We begeleiden een groep managers van één organisatie naar een waardevol managementdiploma én naar de top van de hoogste berg van West-Europa, de 4808 meter hoge Mont Blanc. Het doel van de Top Class is vitale managers te vormen die samen een vitale organisatie neerzetten. Een vitale manager is een manager die het goede voorbeeld geeft, doorzet, anderen helpt en zich kwetsbaar durft op te stellen. Hij motiveert zodat elk teamlid een winnend teamlid wordt. De link met de teamleden van een bergsportexpeditie is duidelijk. Wil je samen de top halen, dan is zelfkennis vereist en is je verdiepen in je medeklimmers noodzakelijk. De moeilijke omstandigheden op de berg, de fysieke en geestelijke vermoeidheid, slecht weer en ijle lucht geven meer inzicht in het eigen functioneren en dat van anderen, dan een rollenspel in een klaslokaal ooit kan doen. Zowel op de berg als op de werkvloer of in de bestuurskamer ontwikkelen managers uit dezelfde organisatie een groepsgevoel van elkaar helpen, samenwerken, communiceren, ondernemen en wederzijds respect tonen. Zonder deze kernwaarden kan de échte top niet worden gehaald.

Bekijk de Top Class Promotiefilm

Hoogtevrees?
Uiteraard wordt u tijdens de gehele training uitstekend begeleid door toptrainers op het gebied van management en bergbeklimmen. De ervaren managementconsultant Hein Heuvelmans van Mercator Management Advies reikt u op inspirerende en confronterende wijze de meest essentiële managementvaardigheden, -competenties en -instrumenten aan. Beroepsavonturier Wilco van Rooijen van Adventure Consultancy traint u op fysieke en mentale vitaliteit, doorzettingsvermogen en bergsporttechnieken.

Binding met de organisatie
Het bijzondere van de Top Class is dat je met je collega-managers een intensieve managementopleiding volgt waarbij de eigen organisatieproblematiek altijd centraal staat. Casusmateriaal en huiswerkopdrachten zijn direct toe te passen in de eigen werkomgeving. Daardoor groei je in je functie en lever je de organisatie direct meer toegevoegde waarde. Dat motiveert en stimuleert de manager én de organisatie. De managementonderwerpen in de Top Class worden specifiek op maat samengesteld.

De basis van verandering en kwaliteitsverbetering in organisaties ligt niet alleen in het ‘op cursus sturen’ van managers en het bijtanken van theoretische kennis. Veel belangrijker is het kweken van binding met de organisatie en het ontwikkelen van het gedrag van de manager zelf. Hij moet leren dat hij een voorbeeld is voor de mensen aan wie hij leiding geeft. Een topmanager weet hoe hij het beste uit zijn collega’s naar boven haalt door zelf zijn grenzen te verleggen. De zakelijke en persoonlijke inspiratieomgeving van de Top Class biedt de manager de ideale omgeving om managementvaardigheden te koppelen aan zijn eigen ‘ik’, zijn houding naar en de missie en ambitie van de organisatie.

Heeft u interesse in het Top Class programma vraag dan de Top Class Brochure met DVD aan. U kunt dan zelf lezen en vanuit uw stoel ‘beleven’ wat Top Class met managers doet. Een jaar lang hebben we Olympia’s Top Class gevolgd en alle acties op film vastgelegd. Het filmmateriaal met adembenemende mooie beelden van colleges, het tentamen, trainingen en de beklimming van de Mont Blanc zullen u overtuigen dat ook van uw managementteam een topteam gemaakt kan worden!

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

You must be logged in to post a comment.